Ако общото богатство на руските олигарси (577 млрд. долара) се раздели поравно

...
Ако общото богатство на руските олигарси (577 млрд. долара) се раздели поравно
Коментари Харесай

Класация: Средно по $1,6 млрд. богатство се падат на всеки наследник на руски олигарх


Ако общото благосъстояние на съветските олигарси (577 млрд. долара) се раздели поравно на броя на техните деца (360), те също ще бъдат милиардери със приблизително благосъстояние от 1,6 млрд. долара, демонстрира ранглиста на Forbes.Само 20 фамилии са показани в листата. Най-богатият правоприемник (28,6 милиарда долара) остава Юсуф Алекперов, наследник на най-големия акционер в Лукойл.
20 от 125 фамилии са с най-големи суми на правоприемник (минимум $2,8 млрд.). Тези двадесет фамилии имат общо 46 деца.

Според Forbes положението на сина на Вагит Алекперов - Юсуф  е близо 200 млрд. долара. В началото на годината съгласно изданието Юсуф Алекперов се е оженил за повторно. На второ място в класацията са наследниците на съсобственика на " Сибур " и " Новатек " Леонид Михелсон (13,7 млрд.  долара на дете). На трето място са дъщерята и синът на създателя на Eurochem и SUEK Андрей Мелниченко (по $10,55 млрд.)

В същото време, спрямо предходната година, съставът на участниците в рейтинга се промени. Тази година рейтингът включва за първи път две деца на главния притежател на " Фармстандарт " Виктор Харитонин (13-то място в класацията, 3,45 милиарда $ всяко) и синът на създателя на ТМК и групата Синара Дмитрий Пумпянски (16-то място в класацията, 3,3 милиарда $ ). Мястото беше обещано на децата на тези двама милиардери от наследниците на създателя на UMMC Искандер Махмудов и най-големия акционер в Alfa Group и LetterOne Михаил Фридман.
.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР